bravia z9j full array

Sony пуска на пазара нови модели BRAVIA телевизори с голям размер на екрана

03 юни, 2021

Sony обяви начало на доставките за няколко от своите модели с голям екран. Клиентите, които желаят да обновят системата си за домашно забавление и да постигнат истински завладяващо сетивата изживяване, в което централна роля е отредена на големия дисплей, вече имат възможността да изберат измежду широка гама основни и премиум модели, използващи най-иновативните технологии в областта на картината и звука, разработени от Sony. Два от моделите, които се пускат в продажба (BRAVIA Series XR MASTER 83” A90J 4K HDR OLED TV и BRAVIA XR 75” X90J 4K HDR Full Array LED TV), са част от гамата BRAVIA XR и включват новия революционен когнитивен процесор Cognitive Processor XR™, който използва изцяло нов метод на обработка, превъзхождащ конвенционалния изкуствен интелект (AI), разработен да възпроизвежда начина, по който виждаме и чуваме.

През последните години купувачите се насочват все по-често към екрани с по-големи размери, когато избират своя нов телевизор. Проучване от 2019 година по поръчка на Sony показва, че почти половината от интервюираните искат по-голям телевизор от този, който вече притежават [i], и изглежда, че много от тях следват тези свои желания. Sony отбелязва стабилен ръст в продажбите на телевизори с екрани 55” или по-големи, особено изразен за екрани над 75”, които придобиха значителна популярност през 2020[ii]. Това може да бъде обяснено с факта, че в условията на пандемия хората прекарват повече време у дома и приоритизират подновяването на техниката, за да се наслаждават по-пълноценно на филмовото и телевизионно съдържание, до което имат достъп през популярните стрийминг услуги и телевизионни канали.

Новите телевизори с голям екран на Sony, които сега се пускат в продажба, са 75” и 85” X85J 4K HDR LED, 75” BRAVIA XR X90J Full Array LED и 83” BRAVIA XR MASTER Series A90J 4K HDR OLED. Последните два модела се базират на чисто новия когнитивен процесор Cognitive Processor XR. Когато наблюдаваме обектите около нас, ние подсъзнателно се фокусираме върху определени точки. Процесорът с когнитивна интелигентност Cognitive Processor XR™ разделя екрана на множество зони и засича местоположението на “фокусната точка” на картината. Докато конвенционалният изкуствен интелект (AI) може единствено да засича и анализира елементи на изображението като цвят, контраст и детайл поотделно, новият Cognitive Processor XR може да извършва кръстосан анализ на голям набор от елементи едновременно, също като човешкия мозък. По този начин всички елементи се нагласяват един спрямо друг до постигане на възможно най-добрия краен резултат, така че всичко в сцената да изглежда синхронизирано и реалистично, което не може да се постигне с конвенционален AI.

Cognitive Processor XR може също така да анализира и позицията на звука в сигнала, така че звукът да отговаря точно на това, което се случва на екрана. Също така той преобразува всеки звук в 3D съраунд такъв, с което се гарантира звуков пейзаж с възможно най-голяма реалистичност, в който да се потопите изцяло. Той се учи, анализира и разбира невиждани досега количества данни и интелигентно оптимизира всеки пиксел, кадър и сцена, за да ви осигури най-реалистичните картина и звук, предлагани досега от Sony.

Телевизорите BRAVIA XR MASTER Series A90J 4K HDR OLED и BRAVIA XR X90J 4K HDR LED предлагат ексклузивната услуга BRAVIA CORE™. Тъй като приложението е предварително инсталирано на всички нови BRAVIA XR модели, потребителите могат да се насладят на специална селекция от най-новите премиум и класически заглавия на SPE, както и на най-голямата колекция IMAX Enhanced съдържание. BRAVIA CORE е първото приложение в бранша, което използва технологията Pure Stream™, благодарение на която се постига еквивалентно на UHD BD качество почти без никакви загуби при стрийминг до 80 Mbps.

Телевизорите X85J, X90J и A90J са идеални и за геймърите, защото поддържат множество HDMI 2.1 функции, като 4K 120fps, VRR и ALLM за гладък геймплей с кратко време за реакция, когато към тях е свързана конзола от ново поколение.

Моделите 75” и 85” X85J 4K HDR LED, 75” BRAVIA XR X90J Full Array LED и 83” BRAVIA XR MASTER Series A90J 4K HDR OLED се очакват на българския пазар през юни. За повече информация, моля, проверете местната интернет страница на Sony на адрес www.sony.bg.

Характеристики на MASTER Series A90J (модели 83”, 65” и 55”) OLED TV:

Характеристики на телевизори X90J (модели 75”, 65”, 55” и 50”) 4K Full Array LED TV:

Характеристики на телевизори X85J (модели 85”, 75”, 65”, 55”, 50” и 43”) 4K LED TV:

[i] Изследване сред 6 000 европейци, извършено от One Poll през април 2019 г.

[ii] На база вътрешни данни на Sony.

[iii] Държавите и наличностите предстоят да бъдат потвърдени.

[iv] Броят и изборът на заглавия може да бъде различен в зависимост от модела и да бъде променян.

[v] BRAVIA CORE използва Pure Stream™, с което се осигурява стрийминг при скорост между 30 MB/s – 80 MB/s. За да се възползвате от Pure Stream™ при скорост от 30 MB/s, е необходима интернет връзка с минимална скорост 43 MB/s. За да се възползвате от най-високото качество Pure Stream™ при скорост от 80 MB/s, е необходима интернет връзка с минимална скорост 115 MB/s. BRAVIA CORE не носи отговорност за съществуващи мрежови ограничения и налични честотни ленти. Възможно е да са приложими условия и ограничения, наложени от доставчика на мрежови услуги.

[vi] Интегрираната услуга Google TV е предмет на допълнителни условия и може да бъде променена или преустановена без предизвестие.

[vii] Функциите Apple® AirPlay® 2 и HomeKit™ ще бъдат налични за FY19, модели ZF9, AF9, ZG9, AG9, XG95, XG85 (85″, 75″, 65″ и 55″) / FY20 модели ZH8, A9, A8, XH95, XH90 / FY21 модели Z9J, A90J, A80J, X95J, X90J, X85J, X81J/X80J. Функциите AirPlay 2 и HomeKit изискват iOS устройство с iOS 12.3 или по-нова версия или Mac с macOS 10.14.5. Apple, AirPlay, HomeKit, iPhone, iPad, Mac, и macOS са търговски марки на Apple Inc., регистрирани в САЩ и други държави.

[viii] Изисква се абонамент за стрийминг услугата Netflix. Наличието на 4K Ultra HD е предмет на вашия абонаментен план към Netflix, интернет услуга, капацитета на устройството и наличието на съдържание. www.netflix.com/termsofuse

[ix] За VRR се изисква обновяване на фърмуеъра.

[x] Потребителите могат да се насладят на филми и телевизионни шоу програми в Dolby Vision и Dolby Atmos от съвместими стрийминг услуги, като например Netflix, през нативните стрийминг приложения на телевизора или през съвместим стрийминг медия плеър, свързан към телевизора през HDMI. Необходими са HDMI® кабелни връзки, които се продават отделно.

[xi] Моделите 65” и 55” използват стойка с две позиции.

[xii] Seamless Edge е наличен само за модели 65” и 55”. Модел 83” използва алуминиева рамка.

[xiii] Двупозиционната стойка е налична само за модели с екрани 55″ или по-големи.

[xiv] Двупозиционната стойка е налична само за модели с екрани 55″ или по-големи.