Full Array LED TV XR MASTER Series Z9J

8K Full Array LED телевизорът на Sony BRAVIA XR MASTER серия Z9J вече е наличен

07 юли, 2021

Новите 8K Full Array LED телевизори на Sony серия Z9J са част от гамата BRAVIA XR, задвижвани от новия когнитивен процесор Cognitive Processor XR™, който използва изцяло нов метод на обработка, превъзхождащ конвенционалния изкуствен интелект (AI) и разработен да възпроизвежда начина, по който виждаме и чуваме. Обозначението MASTER Series означава, че телевизорите Z9J отговарят на високите критерии на най-добрите инженери на Sony и превръщат красивите изображения в реалност.

Когато наблюдаваме обектите около нас, ние подсъзнателно се фокусираме върху определени точки. Процесорът с когнитивна интелигентност Cognitive Processor XR™ разделя екрана на множество зони и засича местоположението на “фокусната точка” на картината. Докато конвенционалният изкуствен интелект (AI) може единствено да засича и анализира елементи на изображението като цвят, контраст и детайл поотделно, новият Cognitive Processor XR може да извършва кръстосан анализ на голям набор от елементи едновременно, също като човешкия мозък. По този начин всички елементи се нагласят един спрямо друг до постигане на възможно най-добрия краен резултат, така че всичко в сцената да изглежда синхронизирано и реалистично, което не може да се постигне с конвенционален AI.

Cognitive Processor XR може да анализира позицията на звука в сигнала, така че звукът да съвпада точно с действието на екрана. В допълнение той преобразува всеки звук в 3D съраунд, с което се гарантира постигането на реалистичен и завладяващ звуков пейзаж. Той се учи, анализира и разбира невиждани досега количества данни и интелигентно оптимизира всеки пиксел, кадър и сцена, за да ви осигури най-реалистичните картина и звук, предлагани досега от Sony.

Телевизорите BRAVIA XR MASTER Series Z9J 8K HDR Full Array ви позволяват да се насладите на 8K картина с невероятна дълбочина и естествено, реалистично усещане. Стъпвайки върху анализ на човешката перспектива, революционният процесор на Sony извършва кръстосан анализ и оптимизира стотици хиляди елементи със светкавична скорост. Когато това се комбинира с прецизността на Full Array LED панела, картината оживява на екрана с плътни черни и ултра ярки светли тонове. Минималистичният дизайн “One slate” на телевизора обхваща екрана в една единствена стъклена равнина с естествена елегантност, която не разсейва вниманието на зрителя от картината. Z9J е телевизор с красива картина и звук, независимо дали е монтиран върху стойка или на стената.

Телевизорите BRAVIA XR MASTER Series Z9J 8K HDR Full Array включват ексклузивната услуга BRAVIA CORE™. Приложението, което е предварително инсталирано на всички нови BRAVIA XR модели, дава възможност на потребителите да се насладят на специална селекция от най-новите премиум и класически заглавия на SPE /Sony Pictures Entertainment/, както и на най-голямата колекция от IMAX Enhanced съдържание. BRAVIA CORE е първото приложение в бранша, което използва технологията Pure Stream™, благодарение на която се постига еквивалентно на UHD BD качество почти без никакви загуби при стрийминг до 80 Mbps.

Телевизорите Z9J са идеалният избор и за геймърите, защото поддържат множество HDMI 2.1 функции, като 4K 120fps, VRR и ALLM за гладък геймплей с кратко време за реакция, когато към тях е свързана конзола от ново поколение.

85-инчовив модел BRAVIA XR MASTER Series Z9J 8K HDR Full Array LED е вече наличен за продажба, a 75-инчовия модел се очаква през август. За повече информация, моля посетете

www.sony.bg/electronics/televizori/z9jseries

Характеристики на MASTER Series Z9J (модели 85” и 75”) 8K LED TV:

[i] Държавите и наличностите предстоят да бъдат потвърдени.

[ii] Броят и изборът на заглавия може да бъде различен в зависимост от модела и да бъде променян.

[iii] BRAVIA CORE използва Pure Stream™, с което се осигурява стрийминг при скорост между 30 Mbps – 80 Mbps. За да се възползвате от Pure Stream™ при скорост от 30 Mbps, е необходима интернет връзка с минимална скорост 43 Mbps. За да се възползвате от най-високото качество Pure Stream™ при скорост от 80 Mbps е необходима интернет връзка с минимална скорост 115 Mbps. BRAVIA CORE не носи отговорност за съществуващи мрежови ограничения и налични честотни ленти. Възможно е да са приложими условия и ограничения, наложени от доставчика на мрежови услуги.

[iv] Интегрираната услуга Google TV е предмет на допълнителни условия и може да бъде променена или преустановена без предизвестие.

[v] Функциите Apple® AirPlay® 2 и HomeKit™ ще бъдат налични за FY19, модели ZF9, AF9, ZG9, AG9, XG95, XG85 (85″, 75″, 65″ и 55″) / FY20 модели ZH8, A9, A8, XH95, XH90 / FY21 модели Z9J, A90J, A80J, X95J, X90J, X85J, X81J/X80J. Функциите AirPlay 2 и HomeKit изискват iOS устройство с iOS 12.3 или по-нова версия или Mac с macOS 10.14.5. Apple, AirPlay, HomeKit, iPhone, iPad, Mac, и macOS са търговски марки на Apple Inc., регистрирани в САЩ и други държави.

[vi] За VRR се изисква обновяване на фърмуеъра.

[vii] Потребителите могат да се насладят на филми и телевизионни шоу програми в Dolby Vision и Dolby Atmos от съвместими стрийминг услуги, като например Netflix, през нативните стрийминг приложения на телевизора или през съвместим стрийминг медия плеър, свързан към телевизора през HDMI. Необходими са HDMI® кабелни връзки, които се продават отделно.

[viii] Изисква се абонамент за стрийминг услугата Netflix. Наличието на 4K Ultra HD е предмет на вашия абонаментен план към Netflix, интернет услуга, капацитета на устройството и наличието на съдържание. www.netflix.com/termsofuse