SEL70200GM2

Sony Electronics продължава да променя представите за отлично качество в цифровата фотография с новия FE 70-200mm F2.8 GM OSS II

13 окт, 2021

Най-новият обектив на Sony от серията G Master предлага превъзходна резолюция и боке,

AF от ново поколение с подобрени експлоатационни характеристики и е най-лекия в света i светлосилен теле-варио обектив

Sony Electronics обяви нов обектив от серията G Master – FE 70-200mm F2.8 GM OSS II, който предоставя впечатляваща комбинация от резолюция и боке и безпрецедентните експлоатационни характеристики на AF (автофокуса), с които е известна серията G Master на Sony.

“Ние се вслушваме в това, което нашите потребители от цял свят имат да ни кажат, и решихме да разработим нова, подобрена версия на нашия 70-200mm F2.8: G-Master FE 70-200mm F2.8 GM OSS II,” каза Ян Салмон Леганьор, директор Продуктов маркетинг на Sony Europe BV.  “Подобренията, които направихме по теглото и скоростта на фокусиране за новия обектив, са огромни и ще донесат осезаема промяна в работата както при снимки, така и при заснемане на видеоклипове. Когато се използва заедно с нашите компактни и леки пълноформатни тела, обективът предлага идеално балансирана и изключително лесна за пренос комбинация.”

FE 70-200mm F2.8 GM OSS II е с дизайн, разработен да работи перфектно с фотоапаратите с E-байонет на Sony и да предлага не само изключително оптично качество, но и отлични AF характеристики. Той е и най-лекиятi 70-200mm F2.8 варио обектив в света, което позволява безпрецедентна гъвкавост и свобода на снимачния процес. Sony продължава да засилва позициите на своята система Alpha с последното си попълнение, което е 65-тият обектив в серията с E-байонет на компанията.

Експлоатационни характеристики от ново равнище

Новият FE 70-200mm F2.8 GM OSS II осигурява изключително качество на изображенията с висока резолюция и рязкост. Потребителите могат да очакват чисто и ясно изображение във всяка една част на кадъра, независимо от степента на приближение, дори и при максимално отворена бленда. Благодарение на двата асферични елемента на обектива, включително един XA (силно асферичен) елемент, прецизно произведен с точност до 0,01 микрона, FE 70-20mm F2.8 GM OSS II ефективно ограничава аберациите, свързани с далечното разстояние, за да гарантира изключителна резолюция във всяка част от изображението.

FE 70-200mm F2.8 GM OSS II използва и два сферични ED (изключително ниска дисперсия) елемента и два Super ED сферични елемента, които в значителна степен намаляват хроматичните аберации без смесване на цветовете в сенките. За първи път сред всички обективи от системата Alpha, този обектив използва и ED асферичен елемент, който потиска едновременно както хроматичните, така и сферичните аберации, които са често срещан проблем при останалите теле обективи.

Вече е възможно гладко и красиво боке благодарение на широката максимална бленда F2.8 и новоразработената кръгла диафрагма с 11 ламели. В допълнение към това, подобреният оптичен дизайн на обектива включва XA елемент, който изцяло потиска ефекта на нежеланите концентрични кръгове за по-добро боке. FE 70-200mm F2.8 GM OSS II предлага отлични характеристики и при близки кадри с дълбоко боке. Минималното фокусно разстояние е само 15,7 инча (0,4 метра) при 70mm и 32,3 инча (0,82 метра) при 200mm, максималното увеличение е 0,3x. FE 70-200mm F2.8 GM OSS II лесно може да се свърже и към телеконвертор на Sony с характеристики 1.4x или 2.0x, iii който може да увеличи фокусното разстояние на 400mmiv при бленда F5.6, без да се губи от качеството, което само G Master може да предложи.

За да се избегнат нежелани отблясъци и светли артефакти дори и при предизвикателна светлина, Sony създава оригиналното покритие Nano AR Coating II, с което се постига равномерно антирефлексно покритие върху повърхността на обектива. Оптичният дизайн на FE 70-200mm F2.8 GM OSS II също така ефективно потиска вътрешните отражения за повече рязкост.

Водещ за индустрията автофокус

FE 70-200mm F2.8 GM OSS II използва най-новите технологии в сферата на обективите, за да извлече най-доброто от фотоапаратите, към които се свързва. Новият обектив използва четири XD (изключително динамични) линейни мотора, оригинална разработка на Sony, за изключително бърз и прецизен AF, като постига приблизително 4 пъти по-висока скоростii и до 30% по-добър проследяващ фокус в сравнение с предходния моделii. Когато се използва с най-висок клас фотоапарат Sony Alpha 1, FE 70-200mm F2.8 GM OSS II може да прави високоскоростни серийни снимки до 30 fpsv. Превъзходният проследяващ AF е наличен и при използване на телеконвертор. При видеозаснемане FE 70-200mm F2.8 GM OSS II предлага плавен и тих AF, който надеждно се заключва към обекта и може да проследи и бързо движещи се обекти, дори докато използвате приближение, така че можете спокойно да оставите фокусирането в ръцете на фотоапарата.

Разширени функции за видеозаснемане

С постоянна максимална бленда F2.8, впечатляващи характеристики на AF, разнообразни възможности за управление, стабилност и надеждност, FE 70-200mm F2.8 GM OSS II е идеалният избор за заснемане на видео клипове. Дизайнът на новия обектив позволява драстично по-малко колебания във фокуса при промяна на фокусното разстояние, по-малко изместване на фокуса и изместване на оста при приближение, с което се постига минимално нежелано разместване на кадъра и минимални вариации в зрителния ъгъл.

За улеснение на работата при видео заснемане FE 70-200mm F2.8 GM OSS II използва отделни пръстени за управление на фокуса, приближението и блендата (диафрагмата), което позволява прецизност и при ръчно управление. Пръстенът за регулиране на блендата е с възможност за включване и изключване на „клик“ при управление. Ръчният фокус с линейна обратна връзка, разработен от Sony, гарантира бърза реакция на фокус с минимално забавяне и при ръчно управление. Включеният сенник на обектива е с отвор, който позволява удобна работа с кръгли поляризационни филтри или променливи ND (неутрални) филтри за повече творческа свобода.

Разработен с мисъл за професионалистите

FE 70-200mm F2.8 GM OSS II е най-лекият в светаi теле варио обектив с бленда F2.8, като е приблизително 29% по-лек от предходния модел с тегло под 37 oz (1045g). Освен че е с леко тегло, FE 70-200mm F2.8 GM OSS II е разработен специално с мисъл за нуждите на професионалистите и предлага идеален баланс без изместване на тежестта в предната част, което гарантира, че центърът на тежестта на обектива попада директно над статива. Обективът използва и вътрешно приближение, което поддържа постоянен център на тежестта.

FE 70-200mm F2.8 GM OSS II е специално разработен с мисъл за професионалистите на база получената от тях директна обратна връзка. Новият обектив включва функции на фокуса, съобразени с нуждите на професионалните потребители, като пълноформатен DMF, естествена и линейна обратна връзка на ръчния фокус и прекъсвач за ограничаване на обхвата на фокуса. FE 70-200mm F2.8 GM OSS II използва три персонализирани бутона за задържане на фокуса, които са разположени на 90° един от друг за лесен достъп и удобно управление от всеки възможен ъгъл, независимо дали снимате хоризонтално или вертикално.

FE 70-200mm F2.8 GM OSS II има както бутон за включване и изключване на“клик“, така и заключване на диафрагмата за бързо и гъвкаво управление на блендата. Пръстенът за управление на блендата работи на стъпки, които могат да бъдат включени за тактилна обратна връзка при снимане или изключени за гладко и безшумно управление на блендата при видеозаснемане. Завъртането на пръстена за управление на приближението е оптимизирано и вече включва стабилизация на изображението с MODE 3vi за движещи се обекти.

Дизайнът на FE 70-200mm F2.8 GM OSS II му позволява да бъде надежден и в най-предизвикателните ситуации. Той е прахо- и влагоустойчивvii, със степен на защита равна на FE 400mm F2.8 GM OSS и FE 600mm F4 GM OSS на база обратна връзка от професионални потребители. Предният елемент на обектива е с флуорно покритие, което отблъсква вода, мазнини и други замърсители и прави почистването на замърсявания и отпечатъци, които все пак са попаднали на повърхността на обектива, много по-лесно.

Новият FE 70-200mm F2.8 GM OSS II ще бъде наличен от ноември на цени от приблизително 5999 лв. Ще се продава от различни упълномощени търговци на Sony в цяла Европа.

Ексклузивни истории и вълнуващо ново съдържание, заснето с новия FE 70-200mm F2.8 GM OSS II и други продукти на Sony в областта на цифровата фотография, можете да намерите на www.alphauniverse.com, страница, създадена да образова и вдъхновява всички ценители и клиенти на марката Sony α – Alpha.

За по-подробна информация за продукта, моля посетете:

Продуктово видео за новия FE 70-200mm F2.8 GM OSS II можете да видите ТУК.

За повече информация, можете да се свържете с:

Валерия Пейчева

+359 884 452 494