ZVE10

Sony Electronics представя нов фотоапарат за влогове със сменяеми обективи ZV-E10 за влогъри и автори на видео съдържание

27 юли, 2021

Фотоапаратът ZV-E10  APS-C предлага видео и аудио с високо качество и отлични характеристики, функции, специално оптимизирани за влогове и разнообразни възможности за свързване, което го прави идеален избор за авторите на видео съдържание.

Днес Sony Electronics Inc. Представи първия фотоапарат със сменяеми обективи от серията Alpha за влогове, новият ZV-E10 . Разработен изцяло в помощ на влогърите и създаването на влогове, новият фотоапарат комбинира високите технологии на Sony в цифровата фотография за впечатляващо многообразие от приложения със специално разработени функции, оптимизирани за авторите на видео съдържание.

ZV-E10  е изграден върху основата на 24.2-мегапикселов сензор (прибл. бр. ефективни пиксели) APS-C Exmor CMOS и процесор BIONZ X за висококачествени изображения с висока чувствителност, по-детайлно възпроизвеждане на текстурите и красиво, естествено изглеждащо боке. Освен това ZV-E10  включва получилите широко признание функции, разработени конкретно за създаването на влог съдържание и станали любими с популярния цифров фотоапарат ZV-1, включително функцията за дефокусиране на фона “Background Defocus”i, която позволява плавен преход между дефокусиран (боке) и фокусиран фон, и режима за демонстриране на продукти “Product Showcase Setting”ii, който позволява фотоапаратът автоматично да пренася фокуса от лицето на обекта към предмета, който се представя.

“Горди сме да представим първия влог фотоапарат със сменяеми обективи на Sony – ZV-E10 , с който да отговорим на растящите нужди на авторите на видео съдържание днес,” каза Ян Чън, вице-президент Решения в цифровата фотография за Sony Electronics Inc. “Новата ZV-E10  комбинира мултифункционалността и отличното качество на изображенията на фотоапаратите с голям сензор и сменяеми обективи с удобни за ползване функции, които са специално разработени за създаване на влогове, което прави този фотоапарат идеалния инструмент в полза на авторите на видео съдържание, които искат да преминат към по-високотехнологични цялостни решения.”

ZV-E10  е с фокусиран върху видеото дизайн в леко тяло (прибл. 343giii) и включва популярния дисплей Vari-angle LCD Screen със странично отваряне, който позволява свързването на външни микрофони в горната част на фотоапарата. Подготовката за снимките е вече по-лесна, а потребителите могат да наблюдават екрана както в селфи режим, така и от висока или ниска гледна точка.

Друга важна характеристика на ZV-E10, освен дисплея, са няколко други интуитивни функции, които са специално разработени за създаване на влог съдържание, включително нов Still/Movie/Slow and Quick Motion бутон, разположен в горната част на фотоапарата, който позволява на авторите лесно да превключват между желаните режими само с едно докосване.

Новият фотоапарат предлага и усъвършенствани видео характеристики, като 4K и Slow Motion видео с високо качество на картината (FHD 120p). Може да се възползвате от електронната стабилизация на изображението и в режим Active Modeiv за стабилен видео запис дори и при ходене и заснемане от ръка. Освен това усъвършенстваната технология за AF (автофокус) осигурява бърз и прецизен AF с отлични характеристики на проследяване, както и висококачествено аудио за ясен запис на звука.

Влог предизвикателство на Sony

Заедно с това Sony обявява и провеждането на второто Влог предизвикателство на Sony, с което приканва участниците да създадат влог, в който демонстрират нещото, което наистина разпалва техния ентусиазъм. Периодът за кандидатстване започва на 7 юли 2021 г., като могат да участват автори на видео съдържание от цял свят. Вижте пълните условия и правила на конкурса тук

Разнообразни креативни приложения

Фотоапарат със сменяеми обективи за повече възможности за творческо изразяване

ZV-E10  дава на потребителите повече възможности за творчество и да използват различни обективи спрямо всяка отделна сцена, която искат да заснемат. С голямо разнообразие от съвместими обективи от серията с E-байонет на Sony, потребителите имат възможността да изберат идеалния обектив в зависимост от своята творческа визия.

Усъвършенстван автофокус

Водещата в бранша технология за AF на Sony позволява на потребителите да оставят цялата работа по фокусирането на фотоапарата и да се концентрират върху композицията на своя кадър. ZV-E10  включва Fast Hybrid AF и Real-time Eye AF за проследяване в реално време във видео режимv Real-time Trackingvi, което позволява на фотоапарата да следи лицето и очите на обекта за бърз и прецизен автофокус дори при снимки в движение или в трудна среда. Потребителите могат да задават персонализирани настройки на AF, като например скорост на прехода AF Transition Speed и чувствителност към изместване на обекта Subject Shift Sensitivity, което позволява избор между бързо или бавно фокусиране в зависимост от конкретните предпочитания и творческа визия.

Като допълнителна възможност, функцията Touch Focus на ZV-E10  позволява на потребителите да настройват позицията на фокуса за снимки само с докосване на екрана. С едно движение на пръста потребителят може мигновено да смени позицията на фокуса на обект в периферията на изображението.  Функцията е налична както в режим снимки, така и в режим видео.

Аудио с високо качество

Водещите за пазара технологии на Sony позволяват да улавяте с ZV-E10  кристално чист звук, който ясно да улавя гласа на говорещия, благодарение на вградения насочен микрофон с три капсули и включения протектор срещу вятър, който значително намалява шума от вятъра. За още повече аудио възможности ZV-E10  включва цифров аудио интерфейс през мултиинтерфейсното гнездо (MI) и жак за микрофон за свързване на външен микрофон. Добавянето на жак за слушалки позволява на потребителите да свързват слушалки за прецизен контрол върху звуковите записи. Времето на подаване на изходния аудио сигнал може също така да бъде настроено на режим Live или Lip Sync.

Обектът е винаги на първо място

Когато снимате на различни места с резки промени в светлината, можете да сте спокойни, че ZV-E10  автоматично ще коригира експозицията, за да може лицето на обекта да не остане недоекспонирано или преекспонирано, с помощта на оригиналния алгоритъм за приоритет на лицата Face Priority AE (автоматична експозиция), който може да извършва бързи и плавни преходи на AE. По този начин фотоапаратът засича лицето на обекта и настройва експозицията спрямо него, за да се гарантира че лицето е уловено с оптимална яркост, дори когато снимате сцени в селфи режим с контрастни промени в осветлението и дори когато лицето на обекта за момент се извърне под ъгъл спрямо фотоапарата. Фотоапаратът използва и същите високи технологии на възпроизвеждане на цветовете като популярния ZV-1 за оптимизиране на тоновете на кожата за всеки обект както в режим снимки, така и в режим на видеозапис.

Революционни видео функции:

Разработен за авторите на видео съдържание

Потребителите могат да работят удобно и лесно със своя нов ZV-E10  благодарение на лесния за хващане захват на тялото и големия MOVIE бутон за запис, който е практично разположен в горната част на фотоапарата.  Когато използвате допълнителен захват с безжично дистанционно управление на фотоапарата (GP-VPT2BT, продава се отделно), е още по-лесно да снимате с една ръка благодарение на удобния достъп до бутоните за приближение и запис и персонализираните бутони. Светлините за запис  също са разположени от предната страна на тялото, така че лесно да разберете кога фотоапаратът записва. По време на запис върху LCD екрана се появява и червена рамка, така че потребителите да могат бързо и лесно да знаят дали записът продължава, докато са зад фотоапарата.

Една от уникалните характеристики на ZV-E10  е бутонът за приближение, който може да управлява както оптичното приближение с моторизирани варио обективи, така и Clear Image приближението с твърди обективи. Когато фотоапаратът се използва с твърд обектив, потребителите могат да приближават обектите без загуба на резолюция на видеоклипа за поддържане на full 4K качество. Потребителите могат също така да избират между 8 настройки на скоростта на приближение за допълнителна творческа свобода.

ZV-E10  включва дълъг живот на батерията с достатъчно капацитет да запише до 125 минутиxiv или 440 изображенияxv при пълен заряд, така че потребителите да могат да записват дълго време без притеснения.  Когато снимате на закрито, може да зареждате и с AC захранване, като например чрез допълнителния AC-PW20AM, за да продължите да записвате без притеснения относно използваната батерия.  Захранване може да бъде осигурено и през USB Type-C® конектор, което позволява захранване на фотоапарата от външни батерии за удължен живот на батерията, когато снимате в движение. За да пестите от батерията на фотоапарата, въртящият се LCD дисплей на ZV-E10  позволява да включите фотоапарата в енергоспестяващ режим Power savexvi като го затворите, а снимането започват веднага, щом отворите дисплея.

Не прекъсвайте връзката

Стрийминг на живо

ZV-E10  може да се използва и като висококачествена уеб камера или камера за стрийминг на живо, като просто го свържете към PC или смартфонxvii за повече мобилност, докато стриймвате, без необходимост от допълнителен софтуер. Тази функция позволява на потребителите да се възползват от изключителното качество на изображенията и кристално чистия звук, които ZV-E10  осигурява, както и от функциите Face Priority AE и Soft Skin Effect по време на стрийминг на живо или видео разговори. ZV-E10  поддържа стандарти, използвани за USB камери като UVC (USB Video Class) / UAC (USB Audio Class). Също така ZV-E10  дава възможност на потребителите да се свържат към захранване през USB кабел по време на самия стрийминг на живо за по-дълго време за работа. За повече удобство потребителите могат да зададат тази функция на някой от персонализираните бутони и да стартират своите записи веднага.

Лесно прехвърляне на файлове и данни

С помощта на мобилното приложение на Sony Imaging Edge Mobilexviii потребителите могат да прехвърлят избрани файлове с изображения или видеоклипове към мобилно устройство през Wi-Fi. Тази функция позволява и прехвърлянето на RAW файлове с изображения. След като фотоапаратът се свърже към приложението Imaging Edge Mobile, данните за локацията от файловете могат да бъдат извлечени от мобилното устройство и да бъдат записани. Потребителите могат да прехвърлят файлове от SD карта памет във фотоапарата към смартфон (мобилно устройство) през Bluetooth, дори и ако захранването на фотоапарата е изключеноxix

Новият ZV-E10  ще бъде наличен в черно и бяло през август на цени от приблизително 1499 лв.. Ще се продава от различни упълномощени търговци на Sony в Европа.

Нов кит от фотоапарат ZV-E10  и моторизиран варио обектив E PZ 16-50mm F3.5-5.6 OSS ще бъде наличен в края на август и ще се продава на цени от приблизително 1699 лв. Ще се продава от различни упълномощени търговци на Sony в Европа.

Ексклузивни истории и вълнуващо ново съдържание, заснето на новия фотоапарат, както и информация за други продукти на Sony в областта на цифровата фотография, можете да намерите на www.alphauniverse.com, страница, създадена да образова и вдъхновява всички ценители и клиенти на марката Sony α – Alpha.

Повече информация за ZVE10 можете да видите ТУК.

Продуктово видео за новия ZVE10 можете да видите ТУК.

Повече информация за Влог предизвикателство на Sony можете да откриете ТУК.

** НЕ Е НЕОБХОДИМА ПОКУПКА ИЛИ ЗАПЛАЩАНЕ. Организаторът на Sony Vlog Challenge (“Contest”) в Европа е Sony Europe B.V., регистрирана в Холандия, със седалище в The Heights, Brooklands, Weybridge, Surrey, KT13 0XW, Великобритания (“Sony”). 21.07.21 – 21.09.21. Конкурсът по никакъв начин не е спонсориран, одобрен или администриран от или свързано с YouTube или Instagram. Отворен е за лица на възраст над 16 години, които имат личен акаунт в Instagram и са жители на квалифицирани региони. Вижте официалните правила, включително награди, инструкции за участие и шансове за печалба на https://www.sony.net/united/sonyvlogchallenge/europe/en/