BRAVIA XR - world's first cognitive intelligence TV - line-up

Sony обявява новите модели BRAVIA XR 8K LED, 4K OLED и 4K LED с нов когнитивен процесор “Cognitive Processor XR”

07 яну, 2021

— Иновативният нов процесор имитира начина, по който функционира човешкият мозък, за да потопи зрителите в невиждано досега въздействащо изживяване

Sony Europe днес обяви първите телевизори с когнитивна интелигентност в света [1]В новите телевизори BRAVIA XR се включват: MASTER Series Z9J 8K LEDMASTER Series A90J и A80J OLED и X95J и X90J 4K LED.

С помощта на когнитивния процесор Cognitive Processor XR, мозъкът на новите BRAVIA XR, телевизорите могат да използват изцяло нов метод на обработка, който надгражда конвенционалния изкуствен интелект, чиято цел е да възпроизвежда начините, по които хората виждат и чуват. Когато виждаме обектите около себе си,подсъзнателно се фокусираме върху определени точки. Cognitive Processor XR, с помощта на своята когнитивна интелигентност, разделя екрана на множество зони и засича къде в картината е разположена “фокусната точка”. Докато конвенционалният изкуствен интелект (AI) може единствено да засича и анализира елементи на изображението като цвят, контраст и детайл поотделно, новият Cognitive Processor XR може да направи кръстосан анализ на голям набор от елементи едновременно, също като човешкия мозък. По този начин всички елементи се нагласят един спрямо друг до постигане на възможно най-добрия краен резултат, така че всичко в сцената да изглежда синхронизирано и реалистично, което не може да се постигне с конвенционален AI.

Cognitive Processor XR може също така да анализира и позицията на звука в сигнала, така че звукът да отговаря точно на това, което се случва на екрана. Също така той преобразува всеки звук в 3D съраунд такъв, с което се гарантира звуков пейзаж с възможно най-голяма реалистичност, в който да се потопите изцяло. Той се учи, анализира и разбира невиждани досега количества данни и интелигентно оптимизира всеки пиксел, кадър и сцена, за да ви осигури най-реалистичните картина и звук, предлагани досега от Sony.

“Намерението на Sony е непрекъснато да въвежда нови и нови иновации в телевизионните технологии, за да предлага най-пленяващото изживяване на зрителите,” казва Масаоми Андо, директор на отдел Телевизори за Sony Europe. “Новите телевизори BRAVIA XR пресъздават реалността по-добре от всякога, благодарение на изчислителната мощност на първия когнитивен процесор в света[2], която надхвърля възможностите на конвенционалния AI.”

Ключови характеристики на новата гама BRAVIA XR

Новите модели телевизори на Sony и техните ключови характеристики

Функции на MASTER Series Z9J (модели 85” и 75”) 8K LED TV:

83" MASTER Series BRAVIA XR A90J 4K HDR OLED TV

Характеристики на телевизор A80J (модели 77”, 65” и 55”) OLED:

65_A80J_TV

Характеристики на телевизори X95J (модели 85”, 75” и 65”) 4K LED TV:

X95J_TV_SONY

Характеристики на телевизор X90J (модели 75”, 65”, 55” и 50”) 4K LED:

65_x90j_tv_sony

Calman® Ready предлага усъвършенствани възможности за калибриране и възможност за фини настройки, които не са възможни през обичайните настройки на картината.

Други обявени модели телевизори (различни от XR)

Характеристики на телевизори X85J (модели 85”, 75”, 65”, 55”, 50” и 43”) 4K LED:

X85J_tv_sony

Характеристики на телевизори X81J (75”) и X80J (модели 65”, 55”, 50” и 43”) 4K LED:

X81J_tv_sony

Характеристики на телевизор W800 (модели 32”) HD LED:

W800_TV

Цени и наличност

Цените и наличността в търговските мрежи в Европа ще бъдат обявени на по-късна дата.

За повече информация относно новите модели телевизори Sony, вижте видео представянето на Sony BRAVIA XR тук или на https://www.sony.bg/electronics/bravia-xr

За повече информация относно всички телевизори Sony, моля посетете https://www.sony.bg/electronics/tv/t/tv

[1] Включва процесор, който извършва съпоставителен анализ на множество елементи и фокусни точки на картината, пресъздавайки човешката перспектива. Към декември 2020 г. няма друга марка, която да твърди, че нейните телевизионни процесори притежават такава когнитивна интелигентност. Потвърдено от Strategy Analytics.

[2] Към декември 2020 г., Cognitive Processor XR извършва съпоставителен анализ на множество елементи на картината в комбинация с фокусните точки, като пресъздава човешката перспектива. Потвърдено от Strategy Analytics.

[3] Предстои да се потвърди достъпност по държави.

[4] Броят и изборът на заглавията са различни в зависимост от модела и подлежат на промени.

[5] Обикновено видео услугите са приблизително 25-30Mbps, в зависимост от състоянието на интернет връзката.

[6] Интегрираните услуги на Google TV са предмет на отделни условия и могат да се променят или да бъдат прекратени без предварително предизвестие.

[7] За VRR е необходимо обновяване на фърмуеъра.

[8] За съвместимите устройства е необходима интернет връзка. Функцията за гласово търсене Voice Search е налична при използване на включеното дистанционно управление, приложението Android TV Remote Control с Android версия 4.0 или по-висока, както и ако използвате приложението TV SideView на Sony, налично за Android версия 4.0.3 или по-висока, и iOS версия 7.0 или по-висока.

[9] Устройства (продавани отделно), поддържащи Amazon Alexa, съвместими с телевизори Sony. Необходим е профил в Amazon. За достъп до определено съдържание може да е необходим абонамент. Както за телевизорите Sony, така и за устройствата Alexa, е необходима интернет връзка. Не всички функции за управление на смарт домакински устройства се поддържат през Alexa. Моля, проверете наличните за Alexa умения, за пълен списък с поддържаните функции. Amazon, Echo, Alexa и всички свързани с тях лога са търговски марки на Amazon.com, Inc. или неговите дъщерни дружества.

[10] Говорители Google Nest (продават се отделно). Изисква се съвместимите устройства да бъдат свързани към една и съща безжична домашна мрежа. Свалете приложението Google Home от iPhone App Store или Google Play. Предмет на условията на приложенията на трети страни. Потребителят трябва да свърже съвместимите устройства, за да ги управлява. След като свалянето е завършено, Google Home може да се свърже с устройства на Sony, за да получите достъп до функцията за гласово управление.

[11] Apple®, AirPlay® 2 и функциите HomeKit™ ще бъдат налични за модели на FY19 ZF9, AF9, ZG9, AG9, XG95, XG85 (85″, 75″, 65″ и 55″) / модели на FY20 ZH8, A9, A8, XH95, XH90 / модели на FY21 Z9J, A90J, A80J, X95J, X90J, X85J, X81J/X80J. За AirPlay 2 и функциите на HomeKit е необходимо iOS устройство, опериращо с iOS 12.3 или по-нова версия, или Mac устройство, опериращо с macOS 10.14.5. Apple, AirPlay, HomeKit, iPhone, iPad, Mac и macOS са търговски марки на Apple Inc., регистрирано в САЩ и други държави.

[12] Потребителите могат да се насладят на филми и телевизионни шоу програми в Dolby Vision и Dolby Atmos от съвместими стрийминг услуги като Netflix през нативните стрийминг апликации на телевизора или през съвместим стрийминг медия плейър, свързан към телевизора през HDMI. Нужни са HDMI® кабели, които се продават отделно.

[13] Необходим е абонамент за стрийминг услугата Netflix. Наличността на 4K Ultra HD е предмет на условията на вашия абонаментен план към Netflix, интернет услугата, която ползвате, характеристиките на устройството и наличието на съдържание. www.netflix.com/termsofuse

[14] 83” включва трипозиционна стойка

[15] Seamless Edge само за модели 65” и 55”. Моделът 83” е с алуминиева рамка.

[16] В зависимост от държавата.

[17] Не е налично за модел 65”.

[18] Модел 65” е с двупозиционна стойка.

[19] В зависимост от държавата.

[20] За ALLM е необходимо обновяване на фърмуеъра.