BRAVIA XR X95J

Новият 65-инчов 4K HDR Full Array LED флагшип телевизор на Sony BRAVIA XR-X95J TV се очаква на пазара края на август

09 авг, 2021

Най-новият 4K HDR Full Array LED флагшип модел на Sony BRAVIA XR, от серията X95J – който е носител на наградата на CES за иновации за 2021гi. е създаден така, че да имитира начина, по който виждаме и чуваме. Благодарение на новия революционен когнитивен процесор Cognitive Processor XR™, се прилага изцяло нов метод на обработка на картината и звука, който надгражда конвенционалния изкуствен интелект (AI), и е създаден така, че да имитира начина, по който виждаме и чуваме.

Когато наблюдаваме обектите около нас, ние подсъзнателно се фокусираме върху определени точки. Процесорът с когнитивна интелигентност Cognitive Processor XR™ разделя екрана на множество зони и засича местоположението на “фокусната точка” на картината. Новият Cognitive Processor XR може да извършва кръстосан анализ на голям набор от елементи едновременно, също като човешкия мозък, докато конвенционалният изкуствен интелект може единствено да засича и анализира елементи на изображението като цвят, контраст и детайл поотделно. Чрез анализа всички елементи се нагласяват един спрямо друг до постигане на възможно най-добрия краен резултат, така че всичко в сцената да изглежда синхронизирано и реалистично, нещо непостижимо за AI

Процесорът с когнитивна интелигентност Cognitive Processor XR анализира позицията на звука, така че да отговаря точно на това, което се случва на екрана. В допълнение преобразува всеки звук в 3D съраунд, с което се гарантира звуков пейзаж с възможно най-голяма реалистичност, в който да се потопите напълно. Процесорът се учи, анализира и разбира невиждан досега обем данни и интелигентно оптимизира всеки пиксел, кадър и сцена, за да ви осигури най-реалистичните картина и звук, предлагани някога от Sony.

Телевизорите BRAVIA XR X95J 4K HDR LED идват с ексклузивната услуга BRAVIA CORE. Тъй като приложението е предварително инсталирано на всички нови BRAVIA XR модели, потребителите могат да се насладят на специална селекция от най-новите премиерни и класически заглавия на Sony Pictures Entertainment (SPE), както и на най-голямата колекция IMAX Enhanced съдържание. BRAVIA CORE е първото приложение в бранша, което използва технологията Pure Stream™, благодарение на която се постига еквивалентно на UHD BD качество, почти без никакви загуби при стрийминг до 80 Mbps.

Телевизорите X95J са идеални и за геймърите, защото поддържат множество HDMI 2.1 функции, като 4K 120fps, VRR и ALLM за безпроблемен геймплей с кратко време за реакция, когато към тях е свързана конзола от ново поколение.

65-инчовият модел BRAVIA XR X95J 4K HDR Full Array LED TV се очаква на пазара в края на месец августii. За повече информация, моля, проверете местната интернет страница на Sony на адрес https://www.sony.bg/electronics/televizori/x95j-series

Характеристики на телевизори BRAVIA XR X95J (модели 85”, 75” и 65”) 4K HDR Full Array LED TV:

Научете повече за това сътрудничество тук: https://www.sony.bg/electronics/braviacore