HT-A7000

Обградете се с напълно реалистичен звук с новия 7.1.2-канален флагшип саундбар на Sony HT-A7000

21 юли, 2021

Sony представи новия флагшип саундбар HT-A7000, с който можете да откриете неподозирани нови възможности и да се потопите в любимите си забавления. Обградете се с абсолютен реализъм.

Първокласен съраунд звук

HT-A7000 е 7.1.2-канален саундбар, с два насочени високоговорителя за звук отгоре, с два високочестотни високоговорителя, пет предни за по-широко съраунд поле и вграден двоен субуфер за дълбок бас. Комбинирайки системата за вертикален съраунд Vertical Surround Engine с преден съраунд S-Force PRO Front Surround, HT-A7000 създава виртуален съраунд звук, който ви обгръща от всички страни, за да се насладите изцяло на вълнуващия Dolby Atmos® и DTS:X® звук.

Благодарение на Sony технологията Vertical Surround Engine, HT-A7000 може да позиционира звука вертикално в пространството за звук отвисоко, без необходимост от поставяне на  високоговорители на тавана. Също като при S-Force Pro Front Surround, виртуално се създава съраунд поле, при което звукът достига до вас и от двете страни.

Най-новите технологии при високоговорителите

HT-A7000 е с два насочени нагоре високоговорителя, които отразяват звука от тавана за съраунд звук от всички посоки. Когато излъчващите нагоре високоговорители се комбинират със системата за вертикален съраунд Vertical Surround Engine, получавате още по-реалистична  звукова среда, която ви обгръща отвсякъде.

Звукът от насочените високоговорители за високи честоти се отразява от страничните стени и съраунд звукът се разпространява на още по-голяма площ, постигайки завладяващо сетивата преживяване, което не се ограничава само до размера на вашия телевизор. В комбинация с технологията за преден съраунд S-Force PRO се получава дори още по-широко съраунд поле за едно наистина незабравимо изживяване.

Насочените нагоре високоговорители, вграденият субуфер и предните високоговорители са тип X-Balanced, които се характеризират с уникален правоъгълен дизайн за максимална площ на диафрагмата на високоговорителя и по-голямо звуково налягане за ударен бас и кристално ясни гласове.

Потопете се в звуците на любимата музика, филм или игра с първокласно качество

Благодарение на HT-A7000 музиката оживява както никога досега.  Открийте нови начини за слушане с технологията 360 Reality Audio,12 която ще ви пренесе в атмосферата на концерта на живо или звукозаписното студио. Можете да се насладите на 360 Reality Audio през Amazon Music HD, Deezer, nugs.net и TIDAL3. Музиката остава вярна на оригиналния замисъл на нейния автор благодарение на аудиото с висока резолюция High-Resolution Audio за кристално чисти и точни тонове.

HT-A7000 предлага DSEE ExtremeTM, който използва изкуствен интелект Edge-AI за обработка в реално време на всички компресирани цифрови файлове с музика за възстановяване на пълния диапазон на звука, който се губи при компресиране, за да получите по-богато и пълно изживяване, докато слушате.

Когато става въпрос за филми и игри, HT-A7000 създава ярки сцени, изпълнени с реалистични цветове и дълбочина. Когато се възпроизвеждат през HT-A7000, се запазва пълното качество на оригиналната картина, така че можете да се потопите изцяло в любимите си филми. С HT-A7000 филмите и игрите са много по-вълнуващи и реалистични благодарение на поддръжката на всички най-нови формати като 8K HDR, 4K120 и Dolby Vision.

Потопете се още по-надълбоко с възможност за добавяне на допълнителен субуфер и задни високоговорители

За още по-дълбок бас имате възможност да добавите допълнителен безжичен субуфер. Възможността за два отделни субуфера позволява вграденият субуфер в HT-A7000 да обработва басѝ  и вокали, докато допълнителният безжичен субуфер се фокусира върху звуците от ниския диапазон. За по-богато басово звучене, добавете 300-ватовия субуфер SA-SW5 с 180mm активен драйвер и пасивни мембрани. Имате възможност да изберете и 200-ватов субуфер SA-SW3 със 160mm драйвер. За още повече кино вълнения и звук, който идва директно зад вас, добавете безжични задни високоговорители SA-RS3S с общо 100W съраунд звук и възможност за монтиране на стена.

Съраунд звук, който е идеален за вашата стая

HT-A7000 използва вградени микрофони, които вършат всичко вместо вас, за да можете без усилия да получите съвършения съраунд звук за вашата стая. Вече няма нужда от прецизно позициониране на високоговорителите. Функцията Sound Field Optimization интелигентно измерва височината и ширината на стаята, както и разположението на допълнителния субуфер и допълнителните задни високоговорители, за да оптимизира звука прецизно спрямо разположението на вашата стая. HT-A7000 ви дава възможност да се насладите на функцията Sound Field Optimization както със, така и без допълнителни високоговорители и е лесен за употреба – просто активирайте от първоначалните настройки или началното меню.

Най-доброто допълнение към телевизори Sony

Когато саундбарът е свързан към BRAVIA™ телевизор4 през Acoustic Center Sync с помощта на включения в пакета кабел, както саундбарът, така и телевизорът, се превръщат в централния високоговорител на вашата система за домашно кино. Това ви позволява да чувате диалога точно от мястото, където е героят в сцената. Действието на екрана и звукът са прецизно синхронизирани, за да може да се потопите изцяло в своето зрителско изживяване.

Благодарение на интегрирания потребителски интерфейс настройките на саундбара се появяват автоматично в менюто с бързи настройки на телевизора BRAVIA за лесно и удобно управление на отделните звукови режими, звуковото поле и силата на звука5

Блок дизайн

Както HT-A7000, така и допълнителните високоговорители са с дизайн, подчинен на общата идея за отворен във всички посоки блок. Елегантните им заоблени ръбове, са оформени като един единствен солиден блок, който осигурява широко разпространяване на звука. Комбинациите от богати текстури на материалите, позволяват на саундбара да се пригоди лесно към интериора на всяка всекидневна.

Наслаждавайте се на музиката с цялото семейство

Имайте лесен достъп до популярни музикални услуги като Spotify и както и възможността да стриймвате всички свои любими албуми и плейлисти с помощта на Chromecast, Spotify Connect или Apply AirPlay 2 през HT-A7000. С технологията Bluetooth® можете да стриймвате безжично от своя смартфон или да използвате вградения Wi-Fi, за да стриймвате музика от своите устройства.

Гласово управление

Саундбарът е съвместим с устройства с Google Assistant6 с вграден Chromecast и устройства с Amazon Alexa78. Просто добавете HT-A700 към своята група високоговорители с помощта на приложението Google Home, за да пускате музика, да променяте силата на звука и да управлявате много други функции използвайки само гласа си.

Лесно свързване

HT-A7000 е почти готов за работа още щом го извадите от кутията. Просто трябва да го включите в захранването, да го свържете със своя телевизор с помощта на HDMI eARC връзката и да го включите. С USB порт, оптичен и аналогов аудио вход, HDMI вход и изход (eARC) и S-CENTER изход към съвместими BRAVIA телевизори, вие разполагате с всички възможности за свързване, от които се нуждаете, за да се насладите на спиращо дъха съраунд преживяване.

Цени и наличности

За продуктовите спецификации, моля посетете: